Hvorfor trenger jeg bremseservice?

Bremser er slitedeler som må byttes jevnlig på alle biler og det finnes ingen eksakt svar på når bilen din må ha bremseservice. Bremsene påvirkes av hvor mye du kjører, hvilken bil du har, hvilket år den er kjøpt og kjøremønsteret ditt. 

Bremsene er en viktig del av sikkerheten til bilen og det er derfor viktig at de holdes i god stand. Det kan ofte være vanskelig å vite når bilen trenger bremseservice - spesielt når man ikke vet hva man skal se eller høre etter.

Vi har prøvd å samle alt du trenger å vite om bremser i artikkelen under. Skulle noe være uklart ta kontakt med oss - det er alltid bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite.

Tegn på at bremseklossene ikke er i god stand

Bremsene blir brukt hver gang vi kjører bil og naturlig fører dette til en del slitasjer. Her er de vanligste problemene kunder oppdager som tyder på at bremseklossene er slitte:

Skrikende eller slipende lyd. Ulike lyder kan tyde på forskjellige ting, men uansett er det ikke et godt tegn. 

Trege bremser. Føles det ut som at du trykker ned på en svamp eller bremsen er unormalt trege på å reagere er det noe galt. 

Bilen trekker til siden. Hvis fronten til bilen trekker til den ene siden når du bremser kan dette forårsake skader i bremsen. 

Varsellys. Noen biler har varsellampe for bremser. Lyser varsellampen er det noe galt med bremsesystemet, da er det lurt å ta kontakt med oss.

Hva koster bremseservice?

En gjennomsnittlig pris på vedlikehold/oppsmøring av bremsesystemet ligger på kr. 1500,- pr aksel. 

Dette varierer selvfølgelig ut ifra om bilen har feil på bremsesystemet, og hvor mye som skal repareres. 

Ta kontakt med oss og forklar ditt problem - så kan vi ta en uforpliktende samtale.

Kontakt
56 57 48 88post@skaathunbilverksted.noIndustrivegen 89, 5210 OS
Åpningstider
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00
Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt
Følg oss
Nøkkelinfo
Vi har 30 års erfaring
Vi har 10 fast ansatte
Vi er et godkjent bilverksted
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram